Vår skola

Har du önskat att du kunde ge dina barn de bästa möjligheterna att lära och utvecklas utan att det kostar något extra? Då är kanske just Montessori ett alternativ för er. 

Montessoripedagogiken utgår från dina barns behov, såväl socialt som kunskapsmässigt. Vi har en trygg miljö med arbetsro, lika öppen för samspel i grupper som för personlig utveckling – allt för dina barns bästa.

Montessori är Gotlands äldsta friskola - ett omtyckt och välmeriterat alternativ

Skolan startades 1996. Vi finns i charmiga lokaler centralt beläget på A7 i Visby, ett lugnt och lummigt grönt område. Läget nära centrum och busstationen har flera fördelar! All verksamhet är samlad på en plats och vi äter lunch i egen matsal. Lunch som lagas i det egna köket och som också är KRAV-cerifierat. Det är gångavstånd till Solbergabadet, som vi besöker ofta. A7-hallen, där vi har idrottslektionerna, ligger alldeles intill.

I denna trivsamma miljö disponerar varje klass ett stort rum med generösa, vackra fönster. Materialet finns på låga hyllor, tillgängligt för eleverna. För att det ska vara lätt att hitta är det uppdelat ämnesvis. Personalen arbetar som handledare och vägleder eleverna, som arbetar vid bord eller på golvet. Ungefär hälften av skoltiden är lärarledd i större grupp, hälften utgörs av mer individuellt arbete där man anpassar arbetet efter arbetsuppgift. Ensam, två och två eller i mindre grupp. 

Rulla till toppen