Vi lagar vår egen skolmat!

Här hittar du hela veckans matsedel:  Veckomeny

Vi är stolta över att inte bara kunna servera näringsriktig mat lagad från grunden. Vi strävar dessutom efter att använda närproducerade och ekologiska råvaror. Till maten serveras minst sex olika grönsaker på ett salladsbord samt mellanmjölk och vatten. Vår strävan är också att vara en sockersmart förskola/skola.

Minst 50% av matbudgeten läggs på ekologiska/miljömärkta varor. Det gör att vi är KRAV-certifierade sedan 6 mars 2019 och kan nu stoltsera med att vi nått den näst högsta möjliga nivån, SILVER. 

Vi köper enbart svenskt kött till matlagningen. Två dagar per vecka serveras vegetariskt till samtliga matgäster.

Mellanmål

Hos oss är det inte bara på förskolan som det serveras mellanmål. Även förskoleklass och skoleleverna får mellanmål på förmiddagen i form av frukt/grönsak. Vi tycker att skolan ska vara lika för alla och vad man har för sorts frukt eller om man alls har någon, ska inte ge upphov till jämförelser mellan barnen.   

Frukost

Frukost erbjuds till alla elever varje morgon, mellan 07:15-07:50. 

Barn behöver en bra start för att orka vara pigga och tänka hela dagen. Men vi vet att det kan vara svårt att få i sig det man behöver när man är alldeles nyvaken. Kanske är det också lite stressigt när alla ska iväg på morgonen. 

Därför finns det möjlighet att äta frukost på skolan för de som vill-  

”Kålpudding är nu min favorit, bättre än pasta och skinksås”

Ett barn i förskolegruppen Diamanten

Rulla till toppen