Logga in
Användarnamn
Lösenord

Vår skola

Skolan startades 1996. Efter 13 år i Gråbo-området så flyttade vi i augusti 2009 till en ny, charmig lokal centralt belägen på A7 i Visby. Det nya läget, nära centrum och busstationen, har flera fördelar! ALL verksamhet är samlad på en plats (A7-området) och vi äter lunch i egen matsal. Lunch som lagas i det egna köket. Det är gångavstånd till Solbergabadet, som vi besöker ofta. A7-hallen, där vi har idrottslektionerna, ligger alldeles intill.

Läsåret 2017-2018 har vi 87 elever i åldern 6-13 år, fördelade på två klasser; F-3:an och 4-6:an. Vi har även fritidshem i samma lokaler som skolverksamheten.

I en trivsam miljö disponerar varje klass ett stort rum med stora, vackra fönster. Materialet finns på låga hyllor, tillgängligt för eleverna. För att det ska vara lätt att hitta är det uppdelat ämnesvis. Personalen arbetar som handledare och vägleder eleverna, som arbetar vid bord eller på golvet. Idrott, engelska, musik och slöjd har vi i grupp, för övrigt arbetar eleverna i grupp när de önskar eller arbetsuppgiften kräver det.

Våra äldre elever har även hemkunskap och språkval. Språkvalet har de på Solbergaskolan med dess lärare. 3-6:orna har även träslöjd på Solberga. 5-6:or har hemkunskap på Södervärnsskolan med en lärare från Montessori.